Prośba o poradę forumowych prawników.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eeuser
    Classic
    • 2008
    • 24

Zamieszczone przez krzynol
    na felgi trzeba spoglądać?
    No :P
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

4 tygodnie temu oddałem do naprawy dwudniowy smartfon.Najpierw w serwisie widniał jako poddawany czynnościom serwisowym,potem testowym,a od dwóch tygodni było info:zgłoszony wniosek o wymianę do Producenta.Dzisiaj patrzę,a tam znowu "przechodzi czynności serwisowe"

Pytanie jest następujące:Czy istnieje termin naprawy,po którym sprzęt,w razie niedotrzymania powinien być wymieniony na nowy,wolny od wad?
    Dzięki za wyjaśnienie.
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• TomekRs
      RS
      • 2011
      • 1670

oddales z tytulu gwarancji pewnie? Zalezy jak masz napisane w karcie gwarancyjnej. Najlepiej oddawac z tytylu niezgodnosci towaru z umowa i zadac wymiany na nowy aparat.

Komentarz

• agrala
        Rider
        • 2011
        • 397

W karcie gwarancyjnej podany jest chyba termin - o ile sie nie myle to 14 dni roboczych.
        Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
        Emulator czujnika poziomu oleju G266
        Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• hermioli1
          Rider
          • 2009
          • 322

Zamieszczone przez octaviars1
          oddales z tytulu gwarancji pewnie? Zalezy jak masz napisane w karcie gwarancyjnej. Najlepiej oddawac z tytylu niezgodnosci towaru z umowa i zadac wymiany na nowy aparat.
          Janusz ja tak wymieniłem swojego samsunga. Najpierw oddałem do serwisu do naprawy, a później oddałem z tytułu niezgodności towaru umową.
          W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
          Babka utonęła do góry kudłatką.
          Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
          Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez octaviars1
            Nie mogłem oddać do punktu,gdzie był kupiony,bo była to zamiana z kolegą ze Śląska.
            Oddałem więc do serwisu,aby naprawili.Ale bujać się miesiąc w autoryzowanym serwisie to chyba lekka przesada.
            Chodzi mi o to,czy korzystając z ustawy konsumenckiej ze względu na tak długi czas naprawy mogę żądać nowego aparatu.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Termin naprawy gwarancyjnej może właściwe być dowolny, zresztą gwarancji na nowy towar może nie być wcale.
              Sprawdź w warunkach gwarancji jaki masz wpisany termin. Pewnie to będzie 30 dni, więc ciut więcej niż 4 tygodnie.

Komentarz

Pracuję...